1. Kolačići i oglašavanje

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu tijekom posjete naše internetske stranice i ne štete strojnoj ili programskoj opremi. Pohranjivanje i upravljanje kolačićima pod potpunim je nadzorom preglednika koji upotrebljava korisnik. Preglednik može pohranu kolačića po želji ograničiti ili onemogućiti.

Kolačići nisu štetni te su uvijek vremenski ograničeni.

Internetska stranica www.embalazanakit.si za djelovanje stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke, nego prate aktivnosti i zanimanje posjetitelja u svrhu osiguravanja boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem internetske stranice posjetitelji se slažu njihovom uporabom.

2. Zaštita osobnih podataka

Općenito

Poduzeće se obvezuje da će štititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine. Prikupljene osobne podatke poduzeće će upotrijebiti isključivo za obavljanje usluga koje nudi. Poduzeće poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine, zato će poduzeti sve što je potrebno kako bi ih zaštitilo od bilo kakvih kršenja i zloupotreba. Osobni podaci korisnika jedno su od područja kojemu poduzeće posvećuje znatnu brigu i pažnju jer je svjesno osjetljive prirode toga područja.

Slanje korisnikovih osobnih podataka poduzeću u pojedinim je slučajevima nužno da izvršitelj obrade kao ponuditelj ispunjava svoje ugovorne obveze prema korisniku. Ponuditelj prikupljene podatke pohranjuje u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Službeni list RS br. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektroničkim komunikacijama (Službeni list RS br. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 i 40/17) i Općom uredbom o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba osobnih podataka

Poduzeće za potrebe obavljanja usluga prikuplja, vodi, obrađuje i pohranjuje sljedeće podatke korisnika:

  • ime i prezime
  • adresu za dostavu
  • adresu elektroničke pošte (korisničko ime)
  • lozinku u šifriranom obliku
  • kontaktni broj telefona
  • državu boravišta
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u internetskoj trgovini
  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno dodaje naknadno u svom profilu.

Za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici, poduzeće ne odgovara. Ponuditelj podatke ne posreduje trećim osobama, osim ugovornim izvođačima s kojima je sklopio ugovor o zaštiti osobnih podataka i koji imaju ugovornu obvezu uvažavanja jednakih standarda zaštite osobnih podataka kao i ponuditelj.
Ponuditelj prikuplja osobne podatke uz izričito dopuštenje, odnosno suglasnost pojedinaca. Suglasnosti čuva s njihovim sadržajem i sadržajem obrasca s kojim je dobivena.
Zbirke osobnih podataka ponuditelj pohranjuje na području Republike Slovenije te ih ne prenosi u druge države.

Svrha korištenja

Osobni podaci dobiveni putem internetske stranice www.embalazanakit.si namijenjeni su isključivo u svrhu provedbe kupnje putem interneta te se koriste isključivo za potrebu provedbe i dostave narudžbe.

Suglasnost o pohrani, obradi i posredovanju osobnih podataka sudjelovanjem u nagradnim igrama ili pretplati na e-novosti putem elektroničke pošte korisnik daje poduzeću MP Web d.o.o., obradu i pohranu unesenih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Korisnik daje suglasnost poduzeću MP Web d.o.o. da kao voditelj zbirke osobnih podataka obrađuje prikupljene osobne podatke u svrhu istraživanja uzorka, anketiranja i statističke obrade podataka, utvrđivanja korištenja usluga, prilagođavanja ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, obavještavanje o ponudama, novostima i pogodnostima, za slanje novosti putem e-pošte, telefonskog broja ili Messengera i drugog oglasnog materijala, obavještavanja korisnika o uslugama internetske stranice www. embalazanakit.si i poduzeća MP Web d.o.o. i povezanih osoba te za druge oblike uporabe posredovanih podataka za koje je korisnik dao izričitu suglasnost.

Navedene podatke poduzeće MP Web d.o.o. obrađuje ​​za vlastite potrebe do opoziva suglasnosti za uklanjanje osobnih podataka iz baze podataka ili toliko vremena koliko je nužno potrebno za postizanje svrhe zbog koje su podaci prikupljeni, tj. tri mjeseca za sudionike nagradnih igara, deset godina za pobjednike nagradnih igara i do odjave pretplatnika na novosti, odnosno dok voditelj ne prestane sa svojom djelatnošću na tržištu. U vrijeme upravljanja osobnim podacima ispitanik ima pravo na uvid i ažuriranje podataka u bazi podataka.

Od primanja poruka putem pojedinih komunikacijskih kanala ispitanik se može odjaviti u svakom trenutku, i to slanjem obavijesti na e-adresu info@embalazanakit.si.

Provođenje politike privatnosti

Poduzeće ima u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka zaštitu osobnih podataka reguliranu Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka.

‍Sve stalno ili honorarno zaposlene osobe u tvrtki, koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika, upoznate su s Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka i dužnosti zaštite osobnih i drugih podataka te su dužni poštivati uvjete povjerljivosti osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi neograničeno, također nakon prestanka radnog odnosa u poduzeću.

‍Registrirani korisnici mogu u bilo kojem trenutku prestati koristiti internetsku trgovinu i poništiti svoju registraciju. To naprave tako da pisanom izjavom obavijeste prodavatelja o poništenju registracije. Prije slanja izjave o poništenju registracije, obvezni su podmiriti sve nepodmirene obveze koje proizlaze iz kupnje u internetskoj trgovini. Poduzeće će također zaštititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine u skladu s ovim pravilima o privatnosti u slučaju poništenja registracije.

Obavijest o stanju narudžbe: zadržavamo pravo da vas na telefonski broj, koji ste upisali u postupku narudžbe, putem SMS poruke obavijestimo kada je vaša narudžba predana dostavnoj službi ili kada je narudžba spremna za osobno preuzimanje. Ako narudžbu za osobno preuzimanje ne preuzmete u roku od 5 dana, zadržavamo pravo da vas nazovemo na telefonski broj, kao podsjetnik za preuzimanje narudžbe.            

Obavijesti: nakon prijave na primanje obavijesti, vaše ime, telefonski broj i elektronička adresa vašim će dopuštenjem biti korišteni u promocijske svrhe, dok se od primanja obavijesti ne odjavite. Na primanje obavijesti ste prijavljeni, ako prilikom narudžbe označite posebno polje koje vam omogućuje prijavu na obavijesti.

Iz baze prijemnika obavijesti možete se odjaviti u svakom trenutku tako da nam pošaljete poruku na info@embalazanakit.si ili klikom na poveznicu »Odjavi ovdje« na dnu promocijskih elektroničkih poruka.

Kolačići za prijavu i registraciju

Ako imate račun i prijavite se na ovu internetsku stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, sustav će dodati više kolačića koji pohranjuju upisane podatke. Kolačići prijave traju dva dana, a mogućnosti kolačića traju godinu dana. Ako odaberete »Zapamti me«, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite iz računa, kolačići prijave bit će uklonjeni.

Statistika

Google Analytics

Na internetskoj stranici za praćenje statistike posjete koristimo servis Google Analytics.

Oglašavanje

Facebook Pixel
Na internetskoj stranici koristimo Facebook pixel za uporabu ponovnog marketinga i ciljanih oglasa.

Onemogućavanje kolačića

Posjetitelj internetske stranice odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom uređaju. Postavke za kolačiće možete nadzirati i mijenjati u svom pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića izaberite preglednik koji koristite.

Ako promijenite ili izbrišete datoteku preglednika s kolačićima, promijenite ili nadogradite svoj preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovno onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića razlikuje se od preglednika do preglednika. Ako pri tome trebate pomoć, u pregledniku odaberite Pomoć. Praćenje usluge Google Analytics možete onemogućiti također na sljedećoj poveznici.